Fotoutstilling – «Sagenehjemmet – beboernes egne bilder»

Fotoutstilling – «Sagenehjemmet – beboernes egne bilder»

Torsdag 11. april kl 16.00 åpnes utstillingen «Sagenehjemmet – beboernes egne bilder» av en av landets fremste fotografer, Morten Krogvold.

Hvordan er livet på et sykehjem? Vanligvis er det fotografer som oppsøker et sykehjem og tar bilder. Men hva om vi gav hver beboer et engangskamera, og ba dem ta bilder av sin hverdag? Hva ville skje da? Hva ville de ta bilder av? Hvilke motiver fascinerte? Hva ville de se – som kanskje ikke vi andre ser?

I juni 2018 fikk samtlige beboere utdelt sitt engangskamera. Gjennom sommer og tidlig høst tok de bilder. Deretter fremkalte vi de 70 filmene. Bildene ble gjennomgått, og 28 bilder ble valgt ut. Filmen med disse bildene ble deretter scannet, og printet i stort format – på beste fotopapir med utstillingskvalitet. Deretter ble bildene rammet inn hos en profesjonell rammemaker.

Slik det gjøres foran enhver fotoutstilling. Vi ønsker å gjøre dette ordentlig!

Noen av bildene treffer deg rett i hjertet, men det mest imponerende er kanskje helheten – de 28 bildene som til sammen danner en helhet. Det er et sterkt samtidsdokument!

Ideen, og noen av bildene, ble presentert for den anerkjente fotografen Morten Krogvold. Han tente på ideen, likte dette unike prosjektet, og sa seg villig til å komme og åpne utstillingen.

Det er en stor ære – og veldig morsomt for Sagenehjemmets flinke fotografer!

Utstillingen henger i 1. etasje på Sagenehjemmet i forbindelse med Sagene kafé, som er åpen for alle.

Det serveres fingermat og forfriskninger under åpningen.