En gang i måneden er det babysang ved Nordberghjemmet i Oslo - en koselig stund for både bittesmå og store.

En gang i måneden er det babysang ved Nordberghjemmet i Oslo - en koselig stund for både bittesmå og store.

Sang – den vakreste julegaven?

I en verden som mange opplever utfordrende og bekymringsfull kunne vi gjerne har valgt et alvorlig tema for årets adventshefte 2022. I stedet har vi valgt å løfte fram sang, og vise hvordan sang brukes i Diakonhjemmets ulike virksomheter.

Ingunn Moser, adm.direktør og forstander ved Diakonhjemmet, beskriver det slik i forordet:

«Det synges i våre studentmiljøer og med de minste i barnehagene. På sykehjemmene våre arrangeres det babysang, mens prester, diakon og helsepersonell på sykehuset bruker sang og nynning i møte med pasienter.»

Teksten fortsette under visningen av årets adventshefte.

Meditasjonshefte nr 36

Diakonhjemmet har utgitt et meditasjonshefte hver påske og advent siden 2004. Tanken bak disse heftene er at det skal være til oppmuntring og ettertanke, og tematisk kretse rundt våre kirkelige høytider. Dette heftet vi lanserer denne advent er nr 36 i rekken.

Her kan du se og lese tidligere utgaver av meditasjonsheftene.

Moser trekker i sitt forord også fram eksempler på hvordan sang kan gi oss styrke i motgangstider:

«Det synges i bomberom og skyttergraver i Ukraina. Mennesker sang impulsivt i gatene i Paris da Notre-Dame sto i brann. Folkehavet sang under rosetogene i Norge. 24. desember 1914 tok britiske og tyske soldater en pause fra krigen og sang - sammen. I kirken bærer sangen oss både inn i livet og ut av livet.»

Og til slutt blir vi minnet om at det bare er et år siden vi ikke hadde anledning til å synge sammen, fordi fellessang ble forbundet med smittespredning under pandemien.

«Kanskje er en av de aller vakreste julegavene i år det at vi igjen kan synge sammen? Stå skulder ved skulder, blande stemmene våre og kjenne fellesskapet når vi synger det håpet vi deler: Fred over jorden