Aktuelt

Midt i et julepyntet Diakonveien Omsorg+, daglig leder Hamid Reza Irai.

– Omsorg+ er et godt sted å være

– Noen av de viktigste arbeidsdagene for oss er de dagene man vet at det er tyngst for eldre, både for de som bor hos oss eller på andre steder i Oslo. Derfor stenges ikke noe ned i høytidsdagene, men det lages godt med aktiviteter for dem som er til stede i Omsorg+, sier daglig leder i Diakonveien Omsorg+, Hamid Reza Irai.

19. desember 2023
Diakonveien Omsorg+
Det ligger et alvor og et ansvar i hverdagen

Det ligger et alvor og et ansvar i hverdagen

JULEHILSEN: Når jeg kjører til Setesdal, frigjør jeg meg fra hverdagen. Jeg kjører mot et kjært sted og gleder meg over landskapet og naturen, skogen, fjellene, vind og vær. Det er andre lyder i Setesdal, lyder av naturen og som mange sier, lyder av stillheten. Jeg kjører og gleder meg over timer nesten uten telefoner, e-poster, saker og særlig uten møter. Jeg har hatt et par slike lengre helger i høst og i vinter, og de har gjort utrolig godt.

19. desember 2023
Stitelsen Diakonhjemmet
– Vi har ønsket å kunne foreta en smidig overgang for brukere og ansatte, sier Tove Kreppen Jørgensen, administrerende direktør i Diakonhjemmet Omsorg.                   Foto: Colourbox

2Care overtar driften av hjemmetjenester

Fra 1. februar 2024 vil 2Care overta personell og utstyr tilknyttet hjemmetjenestene i Diakonhjemmet Omsorg. Avtalen om virksomhetsoverdragelse sikrer at ansatte ivaretas på en god måte, og samtidig kan ansatte fortsette å yte tjenester til brukere de har vært knyttet til over tid.

18. desember 2023
Etikkprisen 2023 gir hederlig omtale til Diakonhjemmet Omsorg, Ammerudlunden sykehjem

Ammerudlunden fikk hederlig omtale for sitt etikkarbeid

Det lokale etikkarbeidet ved Diakonhjemmet Omsorg Ammerudlunden sykehjem var en av to tiltak som fikk hederlig omtale i forbindelse med Etikkprisen 2023. Etikkprisen og hederlig omtale deles ut av satsningen Samarbeid om etisk kompetanseheving i KS.

15. desember 2023
Diakonhjemmet Omsorg
Nina Vangen fra Diakonhjemmet Omsorg sier følgende om sitt bidrag til temaet «Juleminner»: «Julepynten har gått i arv fra mormor til mamma og så til meg. Gode minner, og kulene skal alltid henge øverst i juletreet hjemme hos meg.»

Små fortellinger om levd liv

«Jeg plukker frem julepynten og tenker på tider som kommer og går: En engel med krøllete vinger. En julekule fra svigermor som mangler en tråd. De blir vel ikke reparert i år heller, men jeg klarer ikke å kaste dem. Jeg trenger disse små fortellingene om levd liv.»

30. november 2023
Deltakerne på workshopen til forskningsprosjektet Transloyalties in Citizenship Education (TranCit) samlet i Stavanger.

Internasjonal forskning på undervisning i medborgerskap

I fjor ble det klart at VID får 12 millioner til å forske på medborgerskap gjennom TranCit-prosjektet. Nylig var deltakerne samlet for første gang.

28. november 2023
VID vitenskapelige høgskole
Informasjonssenteret ligger i første etasje i Bibliotek- og læringssenteret i Diakonveien 18

Utstilling av årets meditasjonshefte

Informasjonssenteret håper på å spre inspirasjon gjennom visning i større format av årets meditasjonshefte i desember.

27. november 2023
Diakonhjemmet hage
Bodil Tveit er professor ved VID og har ledet "Kickstart på sykehjem". Her innleder hun dagskonferansen, som samlet over hundre deltakere ved VID Oslo

Hvordan kan sykehjem være en god læringsarena for studentene?

Hvordan kan sykehjem gi sykepleierstudenter en god introduksjon til yrket? Det var temaet da prosjektet “Kickstart på sykehjem” inviterte til konferanse. Kickstartprosjektet involverer ti sykehjem, fem kommuner og tre utdanningsinstitusjoner, deriblant VID. Prosjektet har testet ut en modell hvor utdanningene og sykehjemmene samarbeider gjennom såkalte kombinerte stillinger.

27. november 2023
VID vitenskapelige høgskole og Diakonhjemmet Omsorg
Styrer Lisbet Røsok Maloku og adm.dir. Tove Kreppen Jørgensen, Diakonhjemmet Omsorg

50 år med barnehage på Diakonhjemmet

50 år med barnehage på Diakonhjemmet har gitt mye erfaring. Barnehagene er viktige både som en psykisk helsefremmende arena og som bidragsyter av verdier. Målet er at barna i våre barnehager skal lære å tåle livets ruskevær.

14. november 2023
Diakonhjemmet barnehager
Heather Roy, General Secretary of Eurodiaconia, addressed attendees at the Diaconi Leader Forum's annual conference November 1 in Oslo.

Heather Roy from Eurodiaconia Lifted Sustainability at Diaconia Leader Forum

"Our challenge is to open our horizons and also take note from what has been done elsewhere. We can learn from the rest of the world."

6. november 2023
Diaconia Leader Forum