Generalsekretær i HivNorge Anne-Karin Kolstad og direktør for Diakonhjemmet Omsorg Helle Gjetrang

Generalsekretær i HivNorge Anne-Karin Kolstad og direktør for Diakonhjemmet Omsorg Helle Gjetrang

Eldre med HIV hadde stort utbytte av eksistensielle samtaler

Det var erfaringen etter kurs arrangert av Dialog ved Diakonhjemmet Omsorg. Nå ønsker Diakonhjemmet Omsorg og HivNorge et tettere samarbeid.

Den 23. januar inngikk HivNorge og Diakonhjemmet Omsorg en intensjonsavtale som har som mål både kunnskap- og erfaringsutveksling og fagutvikling og tjenesteinnovasjon. Samarbeidet kom i gang i fjor ved at Dialog holdt et kurs i eksistensielle samtaler, for eldre med HIV. De gode erfaringene fra dette samarbeidet var bakgrunnen for intensjonsavtalen.

– Vi har satt oss som mål å bruke hverandres kompetanse, bygge kompetanse, samarbeide om fagutviklings- og kvalitetsforbedringsprosjekter, drive sosial innovasjon/tjenesteinnovasjon, og være arena for forskning og kompetanseheving, sier direktør Helle Gjetrang.

Sammen med generalsekretær I HivNorge Anne-Karin Kolstad ser vi det som viktig å bli utfordret på engasjement, holdninger og metoder for å nå og være aktuell for mennesker som har behov for bistand, å utfordre mennesker og samfunnet til å inkludere, gi aksept for mangfold og legge forhold til rette for gode liv, arbeide for å gi helhetlig omsorg og hjelp til de som står i vanskelige livssituasjoner og arbeide for rettferdighet for mennesker som møter urett og lever under uverdige forhold.