– Sagenehjemmet får mer mat laget fra grunnen av

– Sagenehjemmet får mer mat laget fra grunnen av

Den kommunalt eide arbeidsmarkedsbedriften OPT AS signerte i dag kontrakt med Sagenehjemmet AS og overtar Sagenehjemmet kafé og kjøkken med alle ansatte fra 1. september 2016. Fortsatt vil Sagenehjemmet ha god mat laget på lokalt kjøkken til glede for både beboere, ansatte og gjester i kafeen.

Sagenehjemmet er svært fornøyd med at de nå har en løsning som bevare kjøkkenet i sykehjemmet, med de fordelene det medfører, for eksempel knyttet til fleksibilitet og servering ved selskaper og lignende. Bevaring av kafedriften har også vært viktig i vurderingen. Sagenehjemmets kafe er «hjertet» i sykehjemmet, et populært møtested for beboere, pårørende, ansatte og gjester.

Utvikling av kafedriften, og nylaget mat fra grunnen av er en del av avtalen med OPT.

Felles satsingsområder

OPT er en arbeidsmarkedsbedrift med 150 faste ansatte som er eid av Oslo Kommune, og skal ivareta arbeidstakere, deltakere og ansattes ulike behov for utvikling, tilrettelegging og arbeid. Sagenehjemmet satser på å være praksisarena for opplæring og utvikling av studenter og arbeidstakere og er per i dag også godkjent lærebedrift i institusjonskokkfaget i Oslo kommune. Kompetansen Sagenehjemmets ansatte besitter er interessant for OPTs strategi for å utvikle gode tjenester innen kjøkken og kantinedrift og for å utvikle medmennesker gjennom arbeid, som er OPTs visjon.