Begrensningene i fritidsaktiviteter og antall nærkontakter som følge av smittervernstiltak gjør at familier tilbringer mer tid hjemme sammen, og relasjonene reguleres ikke i samme grad.
Hagearbeid og møter mellom eldre og barn kan gi økt livskvalitet. Små grupper av barn og eldre møtes i hagen, sammen med ansatte fra sin virksomhet, til samvær og ulike aktiviteter.
I samarbeid med Alltid Litt Sterkere tilbyr vi ALS-pasienter en mulighet for å utforske og dele eksistensielle utfordringer og mestringserfaringer sammen med likepersoner, for å øke livskvalitet.
Mennesker med kjønnsdysfori og kjønnsinkroguens er en sammensatt gruppe med ulik forståelse, livsvalg og samlivssituasjoner.
Eldre sykehjemsbeboere med minoritetsbakgrunn kommer ofte sent i kontakt med hjelpeapparatet. Det kan bla. ha sammenheng med manglende tilrettelegging på sykehjem for beboere med en annen kulturell bakgrunn.
Mange hjemmeboende eldre føler på ensomhet, og for en del har dette blitt forverret under Covid19-pandemien. Dagsentre har vært stengt, og terskelen for å besøke andre eller å oppsøke offentlige arenaer har blitt større.
Antall eldre hjemmeboende med demens i Norge øker. Ved pandemiens begynnelse oppfordret Helsemyndighetene eldre om å holde seg mest mulig hjemme mens smitten spredte seg som verst.
Andelen eldre i behov for helse- og omsorgstjenester er voksende og omsorgsbyrden for nære pårørende er tilsvarende økende. Samtidig står helse- og omsorgstjenester i en kontinuerlig situasjon hvor ressurser ikke strekker til.
I samarbeid med brukerorganisasjonen A-larm tilbyr vi eksistensielle gruppesamtaler med fokus på livsmestring for brukere, pårørende og en blandet gruppe i Oslo, Kristiansand og Bergen.
Å leve med en kronisk tilstand som møtes i storsamfunnet med stor grad av fordommer og stigmatisering er krevende både for den det gjelder og for dennes partner.
I samarbeid med Hjelpekilden tilbyr Diakonhjemmet Omsorg eksistensielle samtalegrupper med fokus på livsmestring for personer som står i, eller lever i etterdønningene av problematiske religiøse bruddprosesser.
Det er en økende bekymring for hjemmeboende som er isolert på grunn av pandemien. Mange eldre vil gjerne ha et mer sosialt liv, men synes det er utfordrende med besøk fra ukjente.
Paviljonen er en samlingsplass for generasjonsmøter i hagen i all slags vær. Et aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet og passivitet hos eldre.
Mange eldre føler på ensomhet, og for en del har dette blitt forverret under Covid19-pandemien. Dagsentre har vært stengt, og terskelen for å besøke andre eller å oppsøke offentlige arenaer har blitt større.
Beboere, pårørende og helsepersonell er, som følge av pandemien, under sterkt press og det er endringer i rutiner. Aktiviteter kan kun utføres med få personer av smittevernhensyn, noe som medfører en sterk reduksjon av aktivitetstilbud.
Mental Helse er en sentral aktør på psykisk helse i Norge, og med lokalt nettverk.
Organisasjonen har en særlig kunnskap om psykososiale forhold og opplæring av frivillige,
og har også muslimske frivillige.