Felles Glede på Sagenehjemmet

Felles Glede på Sagenehjemmet

Felles glede på Sagenehjemmet

Klasse 3C på Bjølsen skole, beboere på Sagenehjemmet og Halvor Seim leder for FellesGlede Ressurspartner samarbeider om prosjektet «Felles glede», som legger opp til generasjonsmøter i lokalmiljøet – enkelt, gjensidig og til felles glede.

Prosjektet startet opp 2. desember 2019 og varer til 9. juni 2020. En tirsdag i måneden møtes elever og beboere til felles aktivitet på tvers av generasjonene.

Mandag 2. desember var første møte. Da hilste elever og beboere på hverdandre for første gang. Det ble fortalt om Sagenehjemmet, og elevene stilte spørsmål på ting de lurte på om sykehjemmet.

Felles juleverksted

Det ble det laget julekort og elevene hjalp de eldre med å lime og skrive, og beboerne fikk julekort laget av barna.

– Og elevene sang noen sanger de hadde øvd på.

Dagen ble avsluttet med boller, kaker, klementiner og saft, og eldre og elever takket hverandre for et hyggelig møte. Snart er det nytt møte.

Kaffe, saft, mandariner og en pratKaffe, saft, mandariner og en prat

Om prosjektet «Felles glede»

Mål: Å være en ekstra ressurs og partner for sykehjem ved å bidra til å skape felles aktivitet og glede mellom beboere og barn fra nærmiljøet.

Visjon: skape økt kontakt, aktivitet, læring, erindring og glede gjennom å legge til rette gode møter mellom generasjoner.

Misjon: Tilby sykehjem hjelp til enkelt å etablere og utvikle et godt langsiktig samarbeid med en barneskole, med om månedlige generasjonsmøter.

Samarbeidspartner er Halvor Seim, leder for FellesGlede Ressurspartner.