Fotoblogg ble fotobok

Fotoblogg ble fotobok

Sagenehjemmets fotoblogg - presentert hver dag på Instagram – har kommet i bokform. Det har blitt en fargerik minnebok for ansatte og beboere. For alle oss andre er det et sterkt samtidsdokument.

– Sagenehjemmet startet vår Instagram @sagenehjemmet i juni 2018, og bestemte oss for å legge ut et bilde hver dag, forteller daglig leder Nina Martinussen.

– Bildene ble tatt av ulike ansatte og skal beskrive hverdagslivet på Sagenehjemmet. Etter 365 dager gir samlingen bilder et variert blikk inn i livet på sykehjemmet. Vi har prøvd å variere mellom store og små anledninger, hverdag og fest.

– Alltid med krav om at verdigheten til beboerne skal være ivaretatt, understreker hun.

Vi har prøvd å variere mellom store og små anledninger, hverdag og fest.

Hjelp til å huske

Ideen om å lage en fotobok med 365 bilder kom underveis. Dette blir felles fotoalbum for oss på Sagenehjemmet og gir støtte til å huske store og små opplevelser. Det er ganske sterkt å se 365 bilder – tatt gjennom et år – samlet mellom to permer. Dette er hverdagen vår!

– Det er allerede flere beboere som har bedt om boka, slik at de kan kose seg med den når de er for seg selv, og Nina Martinussen tror også at noen pårørende vil ha glede av den.

– Mange kjenner ikke til hverdagen på et sykehjem. Det gjøres veldig mye flott arbeid på norske sykehjem, men den virkeligheten får sjelden de store overskriftene i media.

– Bilder sier mer enn ord, kanskje boka også kan bidra til å gi et positivt bilde av å bo på sykehjem? spør Nina Martinussen.

- Det var fint med en bok som ikke hadde så mye tekst.

– Det var fint å snakke sammen og dele gode minner.

Det gjaldt å finne bildene av seg selv, og så kom praten igang om årets opplevelser. Beboerene på felles raspeballmiddag på Sagenehjemmet torsdag, var de første til å ta fotoboken i øyesyn.

Fotobloggen fortsetter

– Sagenehjemmet legger fortsatt ut dagens bilde på Instagram - fotobloggen fortsetter! Kanskje blir det en årlig fotobok?

– Fotoboka er laget i samarbeid med kommunikasjonssjef Pål A. Berg fra Diakonhjemmet og FotoKnudsen. FotoKnudsen har gitt oss et godt tilbud og vi har kjøpt inn bøker slik at alle beboere kjøpe sitt eksemplar.

Boken er til salgs i resepsjonen på Sagenehjemmet for 200,-.