Nettbrett klare til å brukes på Ammerudlunden sykehjem. – Vi gleder oss til å ta disse i bruk og vise dem for alle våre beboere på sykehjemmet, sier aktivitørene Julia Bakkevig (t.h.) og Sofia Brodin.

Nettbrett klare til å brukes på Ammerudlunden sykehjem. – Vi gleder oss til å ta disse i bruk og vise dem for alle våre beboere på sykehjemmet, sier aktivitørene Julia Bakkevig (t.h.) og Sofia Brodin.

23 nettbrett og 40.000 kroner i gave første uke

I løpet av en uke har Nordberg Lions og PR-byrået Kruse Larsen samlet inn 23 nettbrett til sykehjem i Oslo, og Gjensidigestiftelsen har bevilget 40.000 kroner til aksjonen som skal hjelpe isolerte eldre med å se venner og familie i påsken. Nettbrett-dugnaden fortsetter!

– Vi er veldig takknemlige. Det betyr mye for eldre, som nå ikke kan motta besøk, å kunne kommunisere med familie og barnebarn via en skjerm, sier Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg.

– Særlig for demente er det viktig å kunne se et menneske og ikke bare forholde seg til en stemme på telefon. Nå har vi mulighet til å dele ut disse nettbrettene på sykehjemmene våre, og når vi har flere nettbrett er det også mye lettere å kontrollere smittefaren. Vi har strenge hygieneregler – også for nettbrett, sier Jenvin-Steinsvåg.

Ønsker flere nettbrett til hjemmetjenestene

– Nå har vi fått delt ut disse nettbrettene til våre sykehjem på Sagene, Ammerud og Nordberg. Neste mål er å skaffe flere nettbrett som vi kan låne ut på omgang til noen av våre 1000 brukere av hjemmetjenester. Mange sitter hjemme og er veldig isolerte, og det å kunne delta i familiens påskemiddag eller påske-quiz via et nettbrett, betyr veldig mye. Denne situasjonen kommer til å vare en stund – maidagene kommer også til å bli lange for mange eldre, sier Jenvin-Steinsvåg.

Ta kontakt dersom du ønsker å gi

Dersom noen har et brukt nettbrett de ønsker å gi bort kan du kontakte:
Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg.
Epost: Berge-Andreas.Steinsvag@diakonhjemmet.no

Musiker Frode Alnæs er blant de som har bidratt med nettbrett til Diakonhjemmet Omsorg sine sykehjem. (Foto: Kruse Larsen)Musiker Frode Alnæs er blant de som har bidratt med nettbrett til Diakonhjemmet Omsorg sine sykehjem. (Foto: Kruse Larsen)

Husk å gjøre følgende før du leverer nettbrettet

  • Nettbrettet må være i god stand, med fungerende skjerm og kamera, uten store skader
  • Nettbrettet bør helst leveres med ladekabel
  • Husk å tilbakestille nettbrettet til fabrikkinnstillinger, slik at dataene dine er fjernet og utstyret er klart til bruk for andre
  • Slik tilbakestiller du en Apple iPad
  • Slik tilbakestiller du et Android nettbrett: Gå til Innstillinger →Sikkerhetskopier/tilbakestilling →Fabrikkinnstillinger. Kryss av for Slett intern lagring, og trykk så Tilbakestill nettbrettet.
Nordberghjemmet har også fått flere nettbrett. Fra venstre assisterende avdelingsleder, Hannah Brun og helsefagarbeider lærling Elida BlystadNordberghjemmet har også fått flere nettbrett. Fra venstre assisterende avdelingsleder, Hannah Brun og helsefagarbeider lærling Elida Blystad
– Vi er veldig takknemlig for denne strålende gaven, sier Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg AS.– Vi er veldig takknemlig for denne strålende gaven, sier Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, spesialrådgiver i Diakonhjemmet Omsorg AS.