Pilegrimer vandret til Diakonhjemmet

Pilegrimer vandret til Diakonhjemmet

En pilegrimsvandring for håp begynte 1. februar ved Retretten. På den første etappen unnet pilegrimene seg en avstikker til Gamlegården i Hartvig Halvorsens vei, der Diakonhjemmet Omsorg har kontor.

Vandringen som nå er startet opp, går fra St. Hallvardskatedralen og ut av Oslo, i retning Nidaros. Samtalesenteret Dialog, som er en del av Diakonhjemmet Omsorg, ønsker å tilrettelegge for at flere kan delta i tradisjonen med vandring langs pilegrimsleden.

Retretten går for håp

Først ut på vandring er altså Retretten, som går for håp, med oppstart den 1. februar 2017. Fra St. Hallvardskatedralen kom de opp leden gjennom Frognerparken, og avsluttet med en liten avstikker til Gamlegården på Diakonhjemmet, hvor de ble tatt imot av forstander/administrerende direktør Idar Magne Holme.

Ender opp i Nidaros

Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim ble åpnet i 1997, og er merket med skilt og milepæler i stein med pilegrimsledens symbol i hvitt på en brun bunn. Det er Nidaros som er vandringens siste stopp, men på veien er det håp og mål i hvert skritt som tas. Det blir derfor flere turer ut av Oslo for Retrettens brukere. Noen vil også vandre videre, og noen vil komme til på veien, som for eksempel Retretten på Årnes. Så bærer det nordover i fellesskap.

Vandring som dialog

Vandringen skal også gi rom for de gode samtalene, noe som skal være et kjennetegn ved alt som samtalesenteret Dialog arrangerer. Å være med i en gruppe med pilegrimer åpner for opplevelser av likeverd, fellesskap og samtale, og kan motivere og sette mennesker i stand til bedre å kunne mestre sin egen helsesituasjon.

Organisering

Det er Dialog, Diakonhjemmet Omsorg, ved prosjektleder Thomas Bernhard Thiis Evensen, som arrangerer vandringene. Bjørnar Mørenskog er en erfaren vandrer og arrangør av pilegrimsturer, og vil legge alt til rette. Eilev Erikstein, prostidiakon i Vest-Telemark med en lang rekke pilegrimsturer bak seg, vil være diakonal rådgiver i pilegrimsprosjektet. Mona Svartås er koordinator for Retrettens vandring. Se kontaktinformasjon i sak fra Retretten.

Fra St. Hallvardsparken er det 643 km til Nidaros.