Årets Pridekake

Årets Pridekake

Pridelunsj på Diakonhjemmet Omsorg

Hvit duk, pride flagg, regnbueboa, og god stemning var noe av det en ble møtt med på Omsorg+ taket denne varme sommerdagen. På menyen var det flott utsikt over Oslo, stor takhøyde, samt snitter og marsipankake med Prideflagg som tema. Det fikk frem både smil, latter, og gode samtaler.

Tekst: Linda Jeppesen, Diakonhjemmet Omsorg

Over store deler av verden er Pride måneden i juni viktig. Direktør for Diakonhjemmet Omsorg, Helle Dorthea Gjetrang inviterte ansatte til lunsj for å feire og for å snakke om hvordan det er å være skeiv i Diakonhjemmet Omsorg.

Aasmund Vik som er og har vært en viktig skikkelse i den skeive bevegelsen i Norge i mange år var Pridelunsjens æresmedlem. Han er leder av Regnbuenettverket, eldre skeive i organisasjonen Fri.

- Jeg ser at mange eldre har vansker med å være åpne, og det gir meg inspirasjon til å drive videre, sier Aasmund. Han forteller at regnbuenettverket har et stort ønske om at også eldreomsorgen skal bli regnbuefarget.

– Det er fortsatt behov for Pride

Direktøren for Diakonhjemmet omsorg forteller at de er stolte av sine skeive samarbeidspartnere og ansatte.

- Diakonhjemmet omsorg vil være en inkluderende arbeidsplass, og vi vil jobbe med de menneskene og det samfunnet som er der ute, sier Helle. Hun forteller at de er opptatt av å møte mennesker, og vise at de er til for hverandre.

- Vi skal som tjeneste være en god støtte for mennesker til å bære sine egne liv, og da skal vi være der når mennesker er satt i en sårbar situasjon. En slik hendelse kan vi jo alle komme i. Det handler om å være et godt medmenneske, sier Helle.

Det er fortsatt behov for Pride, fortalte gjestene rundt bordet. Fortsatt er det holdninger og kommentarer. Mye er blitt bedre, men diskriminering er oftere skjult og parfymert. Det at man ikke møter vold og aggresjon er ikke ensbetydende med aksept og inkludering.

- Det er viktig at vi er et inkluderende samfunn. Folk tillater seg å si ting fortsatt som er sårende. De holdningene må vi gjøre noe med. Vi er ikke ferdig, sier Helle Dorthea Gjetrang.

Pridelunsj på taket av Diakonveien Omsorg+

 • Helle Dorthea Gjetrang direktør for Diakonhjemmet Omsorg og Aasmund Vik leder av Regnbuenettverket

  Helle Dorthea Gjetrang direktør for Diakonhjemmet Omsorg og Aasmund Vik leder av Regnbuenettverket Bilde 1 av 5. Se bildekarusell.

 • Lunsj med Prideflagg

  Lunsj med Prideflagg Bilde 2 av 5.

 • Berge-Andreas Jenvin- Steinsvåg leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Diakonhjemmet Omsorg

  Berge-Andreas Jenvin- Steinsvåg leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Diakonhjemmet Omsorg Bilde 3 av 5.

 • Torgeir og Jan Henrik på Diakonveien Omsorg+

  Torgeir og Jan Henrik på Diakonveien Omsorg+ Bilde 4 av 5.

 • Anita Glittum daglig leder Sagenehjemmet og Kristin Lahnstein Jørstad HR-direktør Diakonhjemmet Omsorg

  Anita Glittum daglig leder Sagenehjemmet og Kristin Lahnstein Jørstad HR-direktør Diakonhjemmet Omsorg Bilde 5 av 5.