Målet med såkornsmidlene er å styrke forskningssamarbeidet mellom virksomhetene innen helse og omsorg. Foto: VID

Målet med såkornsmidlene er å styrke forskningssamarbeidet mellom virksomhetene innen helse og omsorg. Foto: VID

Såkornsmidler til forskningssamarbeid på tvers

Diakonhjemmet-familien har nylig tildelt såkornsmidler til fire prosjekter. Totalt 200.000 kroner har blitt fordelt til prosjekter ledet av forskere fra både VID vitenskapelige høgskole og Diakonhjemmet sykehus.

Målet med såkornsmidlene er å styrke forskningssamarbeidet mellom virksomhetene innen helse og omsorg.

De tildelte midlene skal brukes til å organisere workshops, seminarer eller konkrete forskningsprosjekter, med mål om enten å utarbeide felles søknader for ekstern forskningsfinansiering eller å produsere vitenskapelige publikasjoner i samarbeid.

Prosjektene som mottar midlene, er:

  • Kompetansebehov hos ledere i en helsesektor i endring, prosjektleder Dag-Håkon Eriksen ved VID vitenskapelige høgskole i samarbeid med Diakonhjemmet sykehus og Diakonhjemmet omsorg.
  • Pasientperspektiver på nedtrapping av medisinsk behandling og risiko for sykdomsoppbluss, prosjektleder Karen Holten, Diakonhjemmet sykehus i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole.
  • Psykiske plager og smerteutvikling hos ungdom: En revmatologisk studie fra HUNT, prosjektleder Sella Provan ved Diakonhjemmet sykehus i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole.
  • Forskning på tvers, workshop-serie for samarbeid i Diakonhjemfamilien, prosjektleder Maria Tendenes, VID vitenskapelige høgskole i samarbeid med Diakonhjemmet sykehus og Diakonhjemmet omsorg. Mer informasjon og påmelding til workshop finner du her.

Initiativet til såkornsmidlene er en del av Diakonhjemmet-familien sin satsing på å fremme tverrfaglig forskningssamarbeid innen helse og omsorg blant ansatte ved Diakonhjemmet sykehus, VID vitenskapelige høgskole, Fagskolen Diakonova og Diakonhjemmet omsorg.

Denne tildelingen markerer et viktig steg i retning av å styrke samarbeidet mellom utdanning, forskning og omsorg i Diakonhjemmet-familien.