Ansatte heiser Pride-flagget på Diakonhjemmet
Å kjenne på alvoret i å heise flagget
Det er nå snart ett år siden terrorangrepet mot skeive i Oslo som endret mange menneskers liv. Rapporten fra 25. juni utvalget som har evaluert PSTs og politiets evne til å forhindre ble nylig overlevert til Justisministeren.
Det er nå snart ett år siden terrorangrepet mot skeive i Oslo som endret mange menneskers liv. Rapporten fra 25. juni utvalget som har evaluert PSTs og politiets evne til å forhindre ble nylig overlevert til Justisministeren.
Evalueringsrapporten har avdekket flere alvorlige mangler ved håndteringen av hendelsen. Myndighetene tar ansvar og utvikler tiltak.
Diakonhjemmet heiser flagget for fjerde gang. I år med en noe mer alvorlig undertone.
- I hverdagen må vi verne om det fineste og skjøreste: troen på at hos oss skal alle kjenne seg velkommen og respektert for den de er. Å stå imot alt som vil krenke eller true dette er ikke en oppgave som gjøres alene av oss ledere. Det er en oppgave og et ansvar som jeg deler med alle våre ansatte, studenter, beboere, brukere, pasienter og pårørende sier administrerende direktør og forstander Ingunn Moser.
Emne for kunnskapsutvikling
Ung.no får frem på sine nettsider hvorfor vi feirer Pride. «Pride-markeringen er ikke bare en feiring av kjærlighet, inkludering og mangfold. Det er også en kilde til kunnskap og synliggjøring av skeiv historie, kultur og identitet».
VID vitenskapelig høgskole gjør akkurat dette- å få frem kunnskap. Ezra Ummak, førsteamanuensis, fakultet for sosialfag har akkurat kommet med en forskningsartikkel om hvordan det oppleves å være skeiv med minoritetsbakgrunn i Norge.
I undersøkelsen har Ummak intervjuet ni skeive kvinner om deres erfaringer med diskriminering. Undersøkelsen er gjort sammen med Salman Türken ved OsloMet og Serap Keles ved Universitetet i Stavanger.
I intervjuene var det særlig fem temaer som fremsto som viktige. Et av dem var rasismen og fordommene kvinnene møtte kun fordi de så annerledes ut. Dette gjaldt særlig dem med mørk hudfarge. Som en av kvinnene svarte: “Etnisk bakgrunn er et større problem enn å være lesbisk”.
I anledning Pride 2023 har kommunikasjonsrådgiver ved VID Kjersti Busterud intervjuet Ezra Ummak.
Skeive med minoritetsbakgrunn er dobbelt diskriminert
Artikkelen «Skeive med minoritetsbakgrunn er dobbelt diskriminert» publiseres i dag som sak på Forskning.no. I sin egen etniske gruppe tør de ikke vise hvem de er. I det norske skeive miljøet føler de seg ekskludert. Det gjør skeive med innvandrerbakgrunn ekstra sårbare.
Ezra Ummak, førsteamanuensis ved fakultet for sosialfag ved VID vitenskapelige høgskole
Slik har flaggheisingen blitt markert på Diakonhjemmet
I dag 19. juni kl 11.30 heises pride-flagget igjen til topps på Diakonhjemmet. Flaggstangen på haugen med de store eiketrærne, er felles for alle virksomhetene på Diakonhjemmet.
Pride-flagget blir hengende en ukes tid i forkant av høydepunktet for Oslo Pride, den store paraden i sentrum lørdag 1. juli.
Publisert 19. juni 2023