Helseminister Jan Christian Vestre (i midten) ble informert om det som skal foregå i Bølgelengden borettslag av OBOS konsernsjef, Daniel K. Siraj (til venstre) og daglig leder Diakonveien Omsorg+ Hamid Reza Irai.

Helseminister Jan Christian Vestre (i midten) ble informert om det som skal foregå i Bølgelengden borettslag av OBOS konsernsjef, Daniel K. Siraj (til venstre) og daglig leder Diakonveien Omsorg+ Hamid Reza Irai.

Informerte helseministeren om planer på Bølgelengden

Diakonhjemmet Omsorg skal drifte det nye boligtilbudet for seniorer med navnet Bølgelengden.

I begynnelsen av oktober kom helseminister Jan Christian Vestre på besøk til det som skal bli Bølgelengden borettslag. Det er OBOS som bygger og utvikler Bølgelengden og som hadde invitert helseministeren til å møte samarbeidspartnere og fremtidige beboere i deres fremtidige boligbygg på Lambertseter. Planlagt innflytting er vinteren 2025.

Møtte spente beboere

Helseministeren fikk en omvisning på byggeplassen. Her skal det bli 61 leiligheter med mange tilbud til seniorer. Han fikk også informasjon om Diakonhjemmet Omsorgs planer om drift, og snakket med spente beboere om forventninger til det som skal bli deres nye hjem. Beboerne var blant de første som kjøpte leilighet i borettslaget. At dette var et samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg var også viktig for valget å flytte til Bølgelengden.

–Det er gledelig at vi har et så godt rykte fra Diakonveien Omsorg+, sier daglig leder Hamid Reza Irai. Diakonhjemmet Omsorg skal tilby basistjenester som er faste servicetilbud for alle boenhetene i borettslaget.

I basistilbudene er det en husvert med helsefaglig bakgrunn som er til stede på faste tider i døgnet. Det tilbys ulike aktiviteter som blant annet lett trim, sosiale arrangementer, praktisk bistand til beboeren i hverdagen og sykepleier eller farmasøyt som kan svare på spørsmål. I tillegg kan det avtales individuell time med husverten til gåtur, gode samtaler eller innkjøp. Disse basistjenestene er inkludert i fellesutgiftene for alle dem som eier bolig Bølgelengden.

Diakonhjemmet Omsorg skal også tilby tilleggstjenester som bidrar til mestring av hverdagen og egen helse. Disse tilleggstjenenestene betales individuelt av beboeren.

Positiv helseminister

Helseministeren var svært positiv til samarbeidet mellom OBOS og Diakonhjemmet Omsorg. Han understreket hvordan dette er et viktig tilbud for at eldre skal kunne bo lenger hjemmet.

--Dette er det første prosjektet Diakonhjemmet Omsorg har med OBOS, sier Hamid Reza Irai. Han ser frem til samarbeidet med alle beboerne som skal flytte inn i borettslaget i løpet av 2025, og på å utvikle dette tilbudet sammen med OBOS.

Har erfaring

Diakonhjemmet Omsorg har god erfaring med å drifte tilbud i boliger for eldre. I 2020 stod Diakonveien Omsorg+ klar. Hamid Reza Irai forteller at de tar med seg mye erfaring derifra, men at det også er forskjell på de to tilbudene siden beboerne i Bølgelengden er eiere av sine leiligheter. Han kjenner allikevel igjen mange av de samme tankene hos dem som skal flytte. De er opptatt av hvordan det blir å flytte fra en større bolig til en mindre leilighet, og at de flytter for å få et fellesskap. Det å ikke føle seg alene, selv i sosiale sammenhenger, er noe den daglige lederen i Diakonhjemmet Omsorg er svært opptatt av.