Hvordan kan du justere deg til ditt barns behov og skape den gode støttende dialogen?

Foreldreveiledning

Vi tilbyr foreldreveiledning til foreldrene i barnehagene våre. Det gir en mulighet til å bli trygg i de utfordringene som møter alle foreldre og omsorgspersoner.

Bakgrunn

Veiledningen foregår i grupper med andre foreldre og ledes av sertifiserte ICDP-veiledere, og barnehagelærere med lang erfaring fra Diakonhjemmets barnehager.

ICDP er et veiledningsprogram som er utviklet for å støtte foreldre og andre omsorgspersoner.

Trygge foreldre

Foreldre har ofte fått veldig mye informasjon og mange gode råd, men likevel kan det være vanskelig å se hva som er riktig og relevant for meg og mitt barn. Foreldregruppene vil ikke gi deg en oppskrift, men hjelp til å finne egne løsninger.

Veiledningen skjer i grupper med andre foreldre. Her får du et rom til å utveksle erfaringer fra hverdagen. Samtalene i foreldregruppene tar utgangspunkt i ulike tema for godt samspill. Hvordan kan du justere deg til ditt barns behov og skape den gode støttende dialogen? Målet er at du skal være trygg som forelder, gjennom å bli bevisst på hva du gjør som er bra for barnet.

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 timer på ettermiddagstid, til sammen 8 ganger
  • Antall deltakere: 6-8 personer
  • Sted: I barnehagene
  • Pris: Gratis tilbud

Kontakt og påmelding

Veilederne er utdannet barnehagelærere og har lang erfaring fra arbeid med barn og samarbeid med foreldre. To av veilederne er også trenere i ICDP, det vil si at de er godkjent for å kurse og sertifisere nye veiledere

Lurer du på noe rundt foreldregruppene er det bare å ta kontakt. Vi svarer gjerne på spørsmål.

  • Lisbet Maloku, styrer i Borgenveien barnehage, veileder og trener i ICDP

Les mer om prosjektet

Vil du bli bedre kjent med ICDP kan du se på disse sidene: