Forsiden på meditasjonsheftet påsken 2022 - «Gi håp!» skrevet på ukrainsk.

Forsiden på meditasjonsheftet påsken 2022 - «Gi håp!» skrevet på ukrainsk.

Gi håp til Ukraina!

Kartet vi har blitt så kjent med de siste ukene fyller forsiden av Diakonhjemmets meditasjonshefte denne påsken - sammen med to ord på ukrainsk: «Gi håp!». På de neste sidene kan du lese appeller fra lederne ved Diakonhjemmet virksomheter, og se sterke fotografier fra hjelpearbeidet for flyktninger.

Diakonhjemmet har tidligere gått inn for å støtte Kirkens Nødhjelps sitt arbeid i Ukraina og har oppfordret ansatte og studenter om å bidra.

Det ble derfor naturlig at krigen i Ukraina også ble tema for meditasjonshefte nr 35. I samarbeid med Kirkens Nødhjelp (KN) og deres fotograf Håvard Bjelland fikk vi tilgang på bilder fra hjelpearbeidet KN og deres samarbeidspartnere driver i Ukraina og nabolandene. KN har etablert flyktningmottak i flere av grenseområdene, hvor flyktninger får husly, mat, vann, hygieneartikler, førstehjelpsutstyr og annen hjelp.

Behovet for hjelp er enormt. Som Ingunn Moser, administrerende direktør og forstander ved Diakonhjemmet skriver i sitt forord: «Nyhetsmeldingene gjentar: mangelen på mat, vann og medisiner er prekær. Millioner er på flukt fra krigen. Mennesker er blitt revet bort fra sine liv, hjem, hverdager og gleder.

Hvordan kan jeg bidra? Hvordan kan jeg være med å gi håp?

Min oppfordring er: støtt arbeidet til Kirkens Nødhjelp. Støtt de som driver organisert nødhjelpsarbeid og er til stede i nærområdene i samarbeid med lokale aktører. De får hjelpen fram.

Min andre oppfordring er å stille opp for flyktninger som er i våre lokalsamfunn. Inviter noen hjem, bli middagsvenn eller fadder. Vi kan alle bidra til at nyankomne kan finne seg til rette.»

Meditasjonsheftet er tilgjengelig for utdeling i alle Diakonhjemmets virksomheter.

Her kan du se og lese tidligere utgaver av meditasjonsheftene.