Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, adm.dir./forstander Ingunn Moser og representanter for Diakonhjemmets virksomheter

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, adm.dir./forstander Ingunn Moser og representanter for Diakonhjemmets virksomheter

Helseministeren besøkte Diakonhjemmet og VID i Oslo

Mandag 9. mai besøkte helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol Diakonhjemmets virksomheter på Steinerud i Oslo. Helseministeren fikk presentert hvordan våre virksomheter arbeider sammen for å svare på samfunnets behov innenfor helse, omsorg og utdanning.

Diakonhjemmet er i en unik posisjon for å utvikle god samhandling og gode pasientforløp mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten gjennom det faglige samarbeidet mellom Diakonhjemmet Omsorg, Diakonhjemmet sykehus og VID vitenskapelig høgskole. Høgskolen bidrar blant annet til praksisrelevant forskning, innovasjon i utdanningene og i en rekke samarbeidsprosjekter med de andre virksomhetene.

– Samhandling, deling og helhetlige tilnærminger er viktig for å levere på de oppdragene vi har for offentlige myndigheter, sa administrerende direktør og forstander Ingunn Moser til helseministeren og hennes rådgivere fra Helse og omsorgsdepartementet.

Helseministeren fikk en bred innføring i planer og muligheter som våre virksomheter ser for seg i årene som kommer

– Diakonhjemmet som helhet, og de enkelte virksomheter, står foran spennende utvidelser på Steinerud, sa Ingunn Moser.

– Vi bygger stein på stein for å realisere planene nedfelt i strategiplanen for 2020 til 2030. Vi bereder grunnen for både å kunne yte mer for flere og for å utvikle bedre måter å levere tjenestene på. Og vi gjør det som en ideell og diakonal samfunnsaktør, fortsatte Ingunn Moser.

Utviklingsprosjektet Diakonhjemmet hage handler om å stille hele området til disposisjon for formålet og skape et utprøvingsområde for morgendagens omsorg. Prosjektet skal danne en utviklingskontekst for virksomhetene som gir anledning til å være en betydelig samfunnsaktør og en pådriver for bærekraft i vid forstand.

– Vi bidrar konkret når vi håndterer våre aktiviteter på en ansvarlig måte ved for eksempel å grave 300 meter dype brønner for miljøvennlig energi til området og bygg med minimerte klimaavtrykk. Vi lager rom for tjenesteutvikling, tilbud og aktiviteter for de som ellers faller mellom stoler og ikke blir prioritert. Mye, mye mer er under planlegging. Tusen takk til helseminister Ingvild Kjerkol for et veldig hyggelig og nyttig besøk på Diakonhjemmet, avsluttet Moser.

Gevinst spesielt for eldre og barn innenfor psykisk helse

Helle D. Gjetrang administrerende direktør på Diakonhjemmet Omsorg viste til at det er mye å hente på tettere samspill mellom våre tre virksomheter spesielt for å redusere sykehusinnleggelser. Hun tok til orde for behovet for en finansieringsordning som støtter opp under samhandlingen mellom spesialisthelsetjenester og sykehjem/hjemmetjenester.

– I dag er hjemmeboende eldre sykere enn de som bodde hjemme før. Kompetansehevende tiltak for vårt personell som utvikles i samspill med sykehuset og VID styrker kvaliteten i Diakonhjemmet Omsorg. Likeledes kan Omsorgs kompetanse innenfor barnevern være en styrke for å styrke tilbudet til barn med psykisk helse, sa Gjetrang.

Artikkelen fortsetter under bildet

Torkil Clementsen, viseadministrerende direktør og fagdirektør på sykehuset presenterte sykehusets planer for å utvide G-fløyen utvide lokalsykehustilbudet til befolkningen og gjøre mer for flere i OsloTorkil Clementsen, viseadministrerende direktør og fagdirektør på sykehuset presenterte sykehusets planer for å utvide G-fløyen utvide lokalsykehustilbudet til befolkningen og gjøre mer for flere i Oslo

Sykehusets strategi

Torkil Clementsen, viseadministrerende direktør og fagdirektør på sykehuset, presenterte sykehusets strategi for vekst.

– Vi kan utvide lokalsykehustilbudet til befolkningen i våre bydeler og vi kan yte mer for flere i hele Oslo sykehusområde. Slik kan vi bidra sammen med de øvrige virksomhetene i Diakonhjemmet til at helsetjenestetilbudet i Oslo blir raskere og riktig dimensjonert, sa Clementsen.

Han forklarte også helseministeren hvordan Diakonhjemmet jobber med pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring i behandling, pleie og omsorg. Ministeren fikk også med seg at sykehuset, for tredje år på rad, er rangert blant verdens 250 beste sykehus i Newsweek.

VID vitenskapelige høgskole

Rektor Bård Mæland deltok på besøket av Kjerkol, og opplevde at helseministeren var særlig begeistret for hvordan VID, Diakonhjemmet Omsorg og Diakonhjemmet sykehus har enestående muligheter for samhandling og utprøving av nye tjenester.

– På alle våre campuser ønsker vi å få til ekstra tett samarbeid med våre eiere. På Diakonhjemmet er det særlig gode muligheter for å få til en sammenheng og synergier mellom utdanning og forskning og de praksisfeltene som Diakonhjemmets virksomheter representerer. Lykkes vi med dette, vil dette gi en unik utdanningskontekst for våre studenter, sa Mæland.

- Les mer om Diakonhjemmets planer i Diakonhjemmet hage

- Følg byggearbeidene i Diakonhjemmet hage.

Helse- og omsorgsministeren fikk se området hvor det ligger 300 meter dype brønner for miljøvennlig energi til området og bygg med minimerte klimaavtrykkHelse- og omsorgsministeren fikk se området hvor det ligger 300 meter dype brønner for miljøvennlig energi til området og bygg med minimerte klimaavtrykk