Foto: Pål A. Berg

Foto: Pål A. Berg

Kyiv Kammerkor markerte starten på samarbeidet mellom Caritas Norge og Diakonhjemmet

Korleder Mykola Hobdych og hans 21 sangere bergtok forsamlingen med sitt vakre repertoar. Foranledningen var markeringen av starten på samarbeidet mellom Caritas Norge og Diakonhjemmet mandag 5. september. Det skjedde i atriet, hjertet av VID vitenskapelige høyskolen i Oslo, takket være vårt samarbeid med Kirkelig Kulturverksted.

Oslos byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen åpnet konserten.

Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge, Rina Mariann Hansen (Ap) byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester og Ingunn Moser adm.dir./forstander Stiftelsen Diakonhjemmet på lanseringen 5. september i atriet.Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge, Rina Mariann Hansen (Ap) byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester og Ingunn Moser adm.dir./forstander Stiftelsen Diakonhjemmet på lanseringen 5. september i atriet.

Diakonhjemmet og Caritas vil med sin erfaring og fagkunnskap legge til rette for aktiviteter som bidrar til å gjøre integreringsprosessen noe lettere for ukrainerne gjennom råd og sosiale aktiviteter.

Caritas har lang erfaring med integrering av flyktninger

- Caritas har bygd opp et tilbud til Ukrainske flyktninger i Oslo. Så langt har 345 ukrainske flyktninger deltatt på våre sosiale aktiviteter her i Oslo, sier Martha Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge. I tillegg får hundrevis tilbud om veiledning, norskopplæring, og engelsktrening.

- Caritas har høy kompetanse og lang erfaring med inkluderingsarbeid. Diakonhjemmet har høy fagkompetanse på fagfelt som er veldig aktuelle for integrering. Vi har mange felles verdier som fokuset på helhetlig menneskelig utvikling og sosial rettferdighet og solidaritet, fortsetter hun.

Fagkompetanse, lokaler og nettverk av frivillige

- Vi på Diakonhjemmet og VID er glade for å starte samarbeidet med Caritas med dette prosjektet. Våre ressurspersoner vil blant annet bidra til informasjonsarbeid og veiledning på ulike sosiale aktiviteter, noe vi vet er avgjørende for god integrering sier administrerende direktør og forstander Ingunn Moser.

- Gjennom bruk av Diakonhjemmet sine lokaler vil vi sammen med Caritas kunne legge til rette for større arrangementer og dermed kan vi nå ut til mange flere. Vi vil også knytte til oss vårt nettverk av frivillige, fortsetter Moser.

Uvanlig sterk musikalsk vandring

- Det ble en utrolig flott musikalsk vandring i ukrainsk kirke – og folkemusikk. En vandring som jeg er glad for å ha kunnet oppleve med ansatte, studenter, kontakter og venner av Diakonhjemmet og Caritas, avslutter hun.

Nå skal koret på en turne i Norge. Har du mulighet til å oppleve Kyiv Kammerkor, ikke nøl.

Bilder er bedre enn tusen ord: Se et glimt av her!