Direktørene Bjørn Atle Bjørnbeth på Oslo universitetssykehus og Anders Mohn Frafjord på Diakonhjemmet sykehus utfordrer hverandre og andre sykehus til å samle inn mest til årets TV-aksjon. Foto: Diakonhjemmet sykehus

Direktørene Bjørn Atle Bjørnbeth på Oslo universitetssykehus og Anders Mohn Frafjord på Diakonhjemmet sykehus utfordrer hverandre og andre sykehus til å samle inn mest til årets TV-aksjon. Foto: Diakonhjemmet sykehus

Når lek blir alvor – Bli med på årets TV-aksjon

Diakonhjemmet sykehus og Oslo universitetssykehus har tatt initiativet til en konkurranse sykehusene imellom om hvem som bidrar mest til årets TV-aksjon til Leger Uten Grenser.

Initiativet er kjærkomment og styreleder ved sykehuset og administrerende direktør og forstander ved Diakonhjemmet, Ingunn Moser, oppfordrer ansatte og samarbeidspartnere til å være med på spleisen.

- Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn. Dette er et mål som står Diakonhjemmet nært og som er klart i tråd med vår visjon og vår diakonale praksis, sier Moser.

Mobiliserer for folkehelse i andre deler av verden

Aksjonen er spesielt rettet mot fire land, Bangladesh, Sierra Leone, Den Demokratiske Republikken i Kongo og Den Sentralafrikanske republikken, i tillegg til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

- I vår travle og for mange også krevende hverdag med konsekvensene av kriser rundt oss, er det likevel godt å bli så konkret minnet på nødvendigheten av å mobilisere for å styrke folkehelsen til mennesker i andre deler av verden. Årets TV aksjonen utfordrer oss, og jeg er glad for å være med på leken som våre to sykehusdirektører, Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus og Anders Mohn Frafjord ved Diakonhjemmet sykehus, har satt i gang, fortsetter hun.

- For min del har jeg så klart støttet spleisen til Diakonhjemmet sykehus, avslutter Ingunn Moser med et smil.

Om sykehuskampen: Utfordrer HSØ og landets sykehus, Diakonhjemmet sykehus 27. september

Vil du støtte årets TV-aksjon gjennom Diakonhjemmet sykehus? Her kan du støtte sykehusets spleis