Foto: Pål A. Berg

Foto: Pål A. Berg

Olavsfest: Fortellinger om håp i vår tid

Med krig, klimakrise, mennesker på flukt, rasisme, livstruende sykdom og sårbarhet som bakteppe, skal vi i løpet av fem dager søke kilden til håp på sommerens Olavsfest.

Diakonhjemmet, VID vitenskapelige høgskole og andre samarbeidspartnere, har sammen laget en femdagers programserie i Trondheim. Hver dag, fra 30. juli til og med 3. august, tas det opp et nytt aktuelt tema der man stiller spørsmålet «Hva er kilde til håp og styrke?».

Diakonhjemmet ble opprinnelig grunnlagt for å gi handling og håp til mennesker i stor nød, og var en av flere diakonale aktører som drev frem samfunnsendringer i Norge. Fortsatt er diakonale aktører aktive i arbeidet med å svare på samtidens behov, og de er viktige pådrivere i samfunnsutviklingen. Det skapes hele tiden nye fortellinger om håp i vår tid.

På årets Olavsfest kan du høre fagfolk, praktikere, forfattere, sosialarbeidere og bistandsarbeidere bruke kunst, ulike trosuttrykk, refleksjoner og samtaler for å berøre temaet håp. I sine presentasjoner vil de bygge på praksis, erfaring og teori, med et diakonalt perspektiv som rettesnor.

Sted: Kulturtorget i Trondheim folkebibliotek
Dato: 30. juli til og med 3. august
Tidspunkt: 11.30-12.30
Ingen påmelding, og det er gratis inngang.

Programserien

Klikk på lenken og gå til programmet for de enkelte dagene. Du finner oss programserien i Olavsfest-appen.