Arrangementet er avsluttet.
En ting er klart - Hver av oss, innbyggere, pasienter, brukere, pårørende, studenter og ansatte kan møte eller utøve rasisme eller diskriminerende holdninger i hverdagen, i diakonale og kirkelige sammenhenger. Kirkene, diakoni, ulike type organisasjoner inkludert våre virksomheter, inngår i strukturer og systemer som kan føre til at enkeltpersoner eller grupper utsettes for diskriminering.
Det er på høy tid å ta tak i utfordringen og invitere kirkene, tros- og livssynsorganisasjoner, diakonale organisasjoner, menigheter, kunnskapsmiljøer, samarbeidspartnere, sivile samfunnsaktører, frivillige, ansatte, studenter og ikke minst diakoner, til Diakoniens dag 2022 - med «Rasisme og diskriminering» som den nakne og usjarmerende overskrift.
Gjennom kunst, kultur, foredrag, seminarer, panelsamtaler og trosuttrykk vil vi lære og reflektere over temaet rasisme og diskriminering, spesielt i diakoni, kirker, og tros- og livssynsorganisasjoner. Vi skal øve på å drøfte dilemmaer og forhåpentligvis komme frem til en bredere forståelse som hjelper hver av oss å handle.Opptak fra konferansen
Opptak fra konferansen
Her kan du se noen av hovedforedragene fra Diakoniens dag i opptak.
Det er på høy tid – Vårt formål forplikter
Ingunn Moser, adm.dir./forstander Diakonhjemmet
Rasisme og diskriminering – en avklaring
Hatem Ben Mansour, nestleder, Antirasistisk Senter
I guds bilde – Kirken i møte med rasisme
Berit Hagen Agøy, Internasjonal direktør i Mellomkirkelig råd i Den norske kirke
Refleksjoner fra en diakonal hverdag
Anders Mohn Frafjord, direktør ved Diakonhjemmet sykehus