Vi «spør mer» på verdensdagen for psykisk helse

8. oktober 2020, 11.00–13.00 (Legg til i kalender)

Atriet, Diakonveien 14

Moddi og Adrian Pracon har bekreftet at de deltar på markeringen av verdensdagen for psykisk helse

Til daglig er vi tett på hverandre i studiene og i jobbene våre innen helse- og omsorgsektoren. Hjelper nærheten oss til å spørre mer og til å være interesserte og nysgjerrige? Prater vi sammen og tar vare på hverandre? Bidrar vi til trygge rom for å snakke åpnet om egen og andres psykiske helse?

Psykisk helse berører oss alle, og verdensdagen for psykisk helse er en viktig anledning til sette fokus på dette. Årets markering på Diakonhjemmet setter søkelys på hvordan vi kan bruke nysgjerrigheten vår til å stille de vanskelige spørsmålene på en måte som inviterer til åpenhet og dialog.

Moddi og Adrian Pracon er bekreftet

Det blir foredrag/panelsamtale og musikkinnslag. Moddi og Adrian Pracon politisk rådgiver i Mental Helse har bekreftet sin deltagelse.

Vi forbereder oss på at markeringen kan bli digital hvis smittesituasjonen krever det.

MODDI Bustehode. Aktivist. Visesanger. Når Pål Moddi Knutsen går på scenen, vet du aldri helt sikkert hvilken versjon av senjaværingen du får. Men uansett om det er sensurerte sanger fra alle verdenshjørner, tonesatte dikt av nordnorske storheter som Helge Stangnes og Arvid Hanssen, eller klassikere som "Ho use by the Sea", "Togsang" eller "Nordnorsk julesalme", fremføres det med smittende engasjement og glødende tilstedeværelse. MODDI Bustehode. Aktivist. Visesanger. Når Pål Moddi Knutsen går på scenen, vet du aldri helt sikkert hvilken versjon av senjaværingen du får. Men uansett om det er sensurerte sanger fra alle verdenshjørner, tonesatte dikt av nordnorske storheter som Helge Stangnes og Arvid Hanssen, eller klassikere som "Ho use by the Sea", "Togsang" eller "Nordnorsk julesalme", fremføres det med smittende engasjement og glødende tilstedeværelse.

Om markeringen

Verdensdagen for psykisk helse er et fellesarrangement for studenter, ansatte og andre interesserte som arrangeres i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole og stiftelsen Diakonhjemmet.

«Spør mer» er andre tema under verdensdagen-paraplyen «Oppmerksomhet og tilstedeværelse», som gjelder for 2019-2021 Les mer om verdensdagen for psykisk helse.

Påmelding

Arrangementet er gratis og påmelding åpner i august/september.

Adrian Pracon ble skutt på nært hold ved terrorangrepet på Utøya og har vært åpen om den vanskelige veien tilbake til hverdagen. Han er politisk rådgiver for Mental Helse og bruker egne erfaringer for økt åpenhet om psykisk helse. Foto: Adrian Pracon ble skutt på nært hold ved terrorangrepet på Utøya og har vært åpen om den vanskelige veien tilbake til hverdagen. Han er politisk rådgiver for Mental Helse og bruker egne erfaringer for økt åpenhet om psykisk helse. Foto:

Ny markering av verdensdagen 9. oktober i Oslo domkirke

Oslo domkirke og preste- og diakontjenesten ved Diakonhjemmet Sykehus inviterer til gudstjenste, lystenning og appeller i Oslo domkirke. Denne markeringen av verdensdagen foregår fredag 9. oktober i Oslo domkirke.

Kontaktinformasjon

Kart

Publisert 24. september 2019, oppdatert 8. oktober 2020