Leger Uten Grensers medisinske team på Jenin sykehus 27. oktober. To palestinere døde og flere ble såret etter at Israelske styrker hadde gått i inn flyktningeleiren i Jenin på Vestbredden. © Faris Al-Jawad/MSF

Leger Uten Grensers medisinske team på Jenin sykehus 27. oktober. To palestinere døde og flere ble såret etter at Israelske styrker hadde gått i inn flyktningeleiren i Jenin på Vestbredden. © Faris Al-Jawad/MSF

Støtt Leger Uten Grensers arbeid på Vestbredden

Diakonhjemmets påskeaksjon 2024 går til Leger Uten Grensers arbeid på Vestbredden. Aksjonen startert 12. mars og varer frem til og med 2. april.

Vi håper at ansatte, studenter, Diakonhjemmets venner og samarbeidspartnere samt alle gode krefter vil være med på å støtte det livsviktige arbeidet som gjøres av Leger Uten Grenser på Vestbredden.

Bidra til at befolkningen på Vestbredden får nødvendig medisinsk hjelp

En kan kjenne på hjelpeløshet i møte med dramatiske nyhetsbilder og fortellinger fra Palestina. Vi minnes daglig om den uholdbare situasjonen for palestinere i Gaza og på Vestbredden, og det store behovet for nødhjelp i området.

For Diakonhjemmet faller det naturlig i år å støtte våre kolleger innen helsearbeid som reiser ut i verden og utøver viktig hjelp til mennesker i særdeles vanskelige situasjoner. Å kunne bidra økonomisk til at befolkningen på Vestbredden skal få nødvendig medisinsk hjelp, er meningsfullt for oss som daglig arbeider for gode helse- og omsorgstjenester.

Leger Uten Grenser har vært representert med hjelpearbeidere og prosjekter i Palestina siden 1989, men på grunn av den vanskelige situasjonen i Gaza bidrar de i dag med medisinsk hjelp bare på Vestbredden. Der er det mulig å arbeide i felt og å gjøre en forskjell for dem som bor her. Situasjonen som fra før av var vanskelig, har utviklet seg til det verre. Det foregår angrep på befolkningen og lidelsene er store.

Leger Uten Grenser arbeider med akutt helsehjelp, primærhelsetjeneste via mobile klinikker og psykisk helsehjelp i Hebron, Nablus og Jenin.

Bli med på påskeaksjonen

VIPPS til 2199

Velg: Diakonhjemmets påskeaksjon

Leger Uten Grenser er i Hebron, Nablus, Jenin og Tulkarem.

Dette er hva Leger Uten Grenser bidrar med i forskjellige områder på Vestbredden:

  • I Hebron gir Leger Uten Grenser gir medisinsk hjelp gjennom ti mobile klinikker og fire helsesentre. De støtter flere sykehus med blant annet mor-barn-helse, akuttmottak, psykisk helse og donasjoner, og gir medisinsk utstyr til ulike førstehjelpsstasjoner.

    Siden krigen startet i Gaza i oktober 2023, har tilgangen til helsehjelp i økende grad blitt hindret. Leger Uten Grenser øker derfor innsatsen for å gi helsehjelp til mennesker som hindres fra å komme seg til sykehus og helsesentre. Mobile klinikker hjelper mennesker i og utenfor gamlebyen i Hebron og i avsidesliggende landsbyer som Masafer Yatta sør på Vestbredden.

  • I Nablus fortsetter Leger Uten Grenser å gi psykisk helsehjelp i grupper og til enkeltpersoner i Nablus, Qalqiliya og Tubas. Det gjøres til tross for svært utfordrende omstendigheter, spesielt med tanke på bevegelsesrestriksjoner innført av israelske styrker. Det var fra før en utfordrende faktor, som har økt i omfang etter. 7 oktober.

  • Leger Uten Grensers team støtter akuttmottaket ved Khalil Suleiman-sykehuset i Jenin, og Thabet-sykehuset i Tulkarem. De gir utstyr og opplæring til frivillige ambulansearbeidere i flyktningleirene i Jenin, Tulkarem og Nur Shams, slik at de kan stabilisere pasienter når det pågår kamphandlinger og holde dem i live til de kommer til sykehus. I begge områdene driver Leger Uten Grenser aktiviteter for å styrke de psykiske helsetjenestene, og støtte arbeidere fra Gaza som har blitt værende på Vestbredden etter 7. oktober.

På nettsiden til Leger Uten Grenser finnes det mer informasjon om hvordan de arbeider i Palestina og på Vestbredden.

Hvordan bidra på Diakonhjemmets påskeaksjon 2024

Diakonhjemmets påskeaksjon startet 12.mars og varer frem til og med 2. april. Leger Uten Grenser har opprettet en egen konto for denne aksjonen. Bruk VIPPS til nummer 2199, og velg «Diakonhjemmets påskeaksjon».