Aktuelt

Dan Peder Almaas og Esra Ummak. Foto: Stine Førland

– Kjærligheten må fortsatt kjempes for

– Kjærligheten må fortsatt kjempes for. Det er en grunn til at Pride fortsatt trengs, sier Dan Peder Almaas, som til daglig arbeider ved Diakonhjemmet sykehus. Mandag 24 juni ble Pride-flagget heist for å vise at Diakonhjemmet ønsker å feire mangfold, og at vi tar avstand fra diskriminering og vold.

24. juni 2024
Ansatte fra Diakonhjemmets virksomheter stilte i møtet i bydelsutvalg Vestre Aker med røde T-skjorter med mottoet «Engasjert for mennesker».

T-banestasjonen skal hete Diakonhjemmet

Et enstemmig bydelsutvalg i Vestre Aker bestemte i sitt møte torsdag 20. juni at navnet på den nye T-banestasjonen på Holmenkollbanen skal hete Diakonhjemmet.

20. juni 2024
Adm. direktør ved Diakonhjemmet var blant de mange som takket Liv Wergeland Sørbye for 43 års innsats på Diakonhjemmet.

Diakonhjemmet takker for 43 års innsats!

Etter 43 år på Diakonhjemmet, gir professor emeritus Liv Wergeland Sørbye seg i arbeidslivet. Hun har vært en viktig bidragsyter innen sykepleieutdanning og helseforskning i flere tiår, og med både VID og Diakonhjemmet Omsorg som arbeidsplass.

18. juni 2024
Slik tenker man seg at den nye Diakonhjemmet T-banestasjon vil se ut når den står ferdig i 2028. I forgrunnen sees Slemdalsveien og broen som går over T-banelinjen og inn til det nye torget på Diakonhjemmet. Illustrasjon laget av Team Major på oppdrag for Sporveien. Endringer kan forekomme.

Flertallet mener den nye T-banestasjonen bør hete Diakonhjemmet

Flertallet har talt – 60 prosent av høringsuttalelsene mener at den nye T-banestasjonen på Holmenkollbanen bør hete Diakonhjemmet, 35 % mener den bør hete Frøen, og 5 % har kommer med andre navneforslag. Innstillingen fra bydelsutvalg Vestre Aker velger likevel å se bort fra flertallets stemmer og går for Frøen som navn på stasjonen, og de nevner heller ikke brukerperspektivet med et ord.

17. juni 2024
Slik tenker man seg at den nye Diakonhjemmet T-banestasjon vil se ut når den står ferdig. I forgrunnen sees Slemdalsveien og broen som går over T-banelinjen og inn til det nye torget. Illustrasjon laget av Team Major på oppdrag for Sporveien. Endringer kan forekomme

Derfor må navnet på T-banestasjonen være Diakonhjemmet stasjon

Nå skal navn på ny T-banestasjon på Holmenkollbanen avgjøres. Blir det Diakonhjemmet eller Frøen? Vi i Diakonhjemmet håper vi får sette vårt preg på stasjonen, for å gjøre det enklere og mer intuitivt for oss og alle som jobber, studerer, går i barnehage eller bruker sykehuset eller andre av våre tjenester.

13. juni 2024
Veldig mange var innom utstillingen under Olavsfest i Trondheim i juli i fjor. De neste ukene skal den vises i Holmsbu og i Bodø.

Diakoniutstillingen til Holmsbu og Europeisk Kulturhovedstad/Bodø

Utstillingen «Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni» fortsetter sin reise rundt i landet. I fjor ble den vist på Rådhusplassen i Oslo, under Olavsfest i Trondheim, i Andebu og ved Diakonhjemmet. Fra 26. mai stilles den ut i Holmsbu i Hurum, og fra 15. juni er den del av programmet for Europeisk Kulturhovedstad , som i år er Bodø.

23. mai 2024
Doktorgradsprogrammet skal gi ny kunnskap om helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring. Foto: Max Schweiger / VID

VID får nytt doktorgradsprogram i helsevitenskap

VID får nå sitt tredje doktorgradsprogram, og det første siden fusjonen i 2016. - En milepæl, mener rektor Bård Mæland.

14. mai 2024
VID har fått midler til å opprette forskningssenteret PATHWAYS. Fra venstre: Prodekan forskning ved Fakultet for sosialvitenskap Aleksandra Bartoszko, professor ved Fakultet for sosialvitenskap Elisabeth Fransson og dekan ved Fakultet for sosialvitenskap Mona-Iren Hauge.

VID får 30 millioner til forskningssenter: Skal forske på barn og unge i institusjoner

VID har fått 30 millioner kroner fra Forskningsrådet til å forske på barn og unge i utsatte situasjoner og deres bevegelser mellom ulike institusjoner og tjenester.

14. mai 2024
(F.v) Konferansier Asta Busingye Lydersen, Knut Ivar Bjørlykhaug, VID vitenskapelige høgskole, Jan-Olav Henriksen, MF vitenskapelige høgskole, og Edel Gervin, Bragernes menighet

Temaet miljøkamp og sosial rettferdighet engasjerte

Med et sterkt engasjement for temaet «Grønn diakoni – Hvordan går miljøkamp og sosial rettferdighet sammen?» feiret 275 deltakere Diakoniens dag den 24. april.

29. april 2024
Diakoniens dag
Harald Hegstad Foto: MF

Gratulerer Harald Hegstad som nyvalgt leder av Kirkerådet

Årets kirkemøte er over. Viktige saker er behandlet og vedtak fattet, blant annet om kirkens sannhets- og forsoningsarbeid og en ny aktivitetsbasert måte å fordele tilskudd til diakoni og undervisning til fellesrådene.

15. april 2024