Aktuelt

– For meg handler jobben om å vise vei mot et mål og å feire alle de skritt vi tar underveis, sier Helle Dorthea Gjetrang. Foto: Karen Gjetrang

– Jobben min er å vise vei mot et mål

– Vi kan alle komme i sårbare situasjoner hvor vi trenger hjelp. Da er det viktig at hjelpen er der raskt, slik at vi lettere kommer oss igjen. Det er min ledestjerne i arbeidet. Hvor finnes det behov som ikke er dekket, og hva kan vi gjøre hver eneste dag for at tjenestene oppleves enda bedre, sier Helle Dorthea Gjetrang, direktør for Diakonhjemmet Omsorg. Søndag 3. januar fyller hun 60 år.

2. januar 2021
Diakonhjemmet Omsorg
Prosjektet "Kickstart på sykehjem" får 10 millioner fra DIKU

Prosjektet "Kickstart på sykehjem" får 10 millioner fra DIKU

VID vitenskapelige høgskole har fått tilslag fra DIKU for å gjennomføre et pilotprosjekt som skal styrke og videreutvikle sykehjem som læringsarena for første-års sykepleierstudenter. Diakonhjemmet Omsorgs sykehjem er samarbeidspartner i prosjektet i Oslo.

20. desember 2020
VID vitenskapelige høgskole og Diakonhjemmet Omsorg
Sagenehjemmet søker engasjert sykepleier

Er du vår nye, dyktige sykepleier på Sagenehjemmet?

Sagenehjemmet søker autorisert sykepleier til 100 % fast stilling, og til vikariat på natt i 50 %-stilling frem til 31. august 2021.

14. desember 2020
Sagenehjemmet
Ammerudlunden sykehjem

Ammerudlunden søker aktivitør i 40 % stilling

Vi ser etter deg som er kreativ og nytenkende i omgivelsene rundt beboere og som har gode kommunikative ferdigheter i møte med eldre i forskjellige livsfaser. Aktivitøren er en del av Aktivitetsavdelingen ved Ammerudlunden sykehjem. Stillingen er et vikariat

14. desember 2020
Ammerudlunden
Første beboer på plass: – Fenomenal fin leilighet!

Første beboer på plass: – Fenomenal fin leilighet!

– Se her – jeg kan gå rett ut på verandaen – dette blir bra. Jeg har vært pianist hele mitt liv. Nå gleder jeg meg til å spille for de andre beboerne. 88-årige Randi Kvile Sickel smiler bredt der hun sitter i sin nye leilighet i Diakonveien Omsorg+, og gleder seg over at familien bærer inn møbler og kjøkkentøy.

2. desember 2020
Diakonveien Omsorg+
Èn meter kjærlighet

Èn meter kjærlighet

Tema for årets adventshefte er juletrelenker – et gammelt symbol på fellesskap og samhørighet. Lenkene i meditasjonsheftet skal minne oss om å vise solidaritet og samhold.

27. november 2020
Diakonhjemmet stiftelse
Foreldreveiledning ved depresjon – en guide for behandlere og rådgivere gir råd om hvordan man kan gå frem.

Foreldreveiledning ved depresjon

Diakonhjemmet sykehus har laget en veileder for samtaler med foreldre som er deprimerte. Barn har behov for å bli informert, hørt, og ikke minst, ivaretatt når sykdom rammer en i familien.

25. november 2020
Diakonhjemmet sykehus
Bistår Oslo kommune med koronatesting

Bistår Oslo kommune med koronatesting

Da kommunen manglet testkapasitet i høst, stilte Diakonhjemmet sykehus seg til rådighet. Fra 28. august har sykehuset drevet testpoliklinikk med drive in-testing for Oslo kommune. Nå forlenges avtalen frem til 10. januar i denne omgang.

10. november 2020
Diakonhjemmet Sykehus
Gammel Nok utvikler bemanningsløsninger som gir seniorer med kapasitet og arbeidslyst anledning til å arbeide. Foto: Gammel Nok

Utvikler morgendagens tjenester for eldre

Diakonhjemmet blir medeier i den sosiale entreprenøren Gammel Nok. Investeringen er et ledd i satsingen på å utvikle morgendagens omsorgstjenester i partnerskap med andre.

22. oktober 2020
Diakonhjemmet
Forfatterne med den nye utgaven av læreboken: (fra venstre) Farmasøytene Merethe Nilsen, Marianne Winther Munkerud, Lene Andberg og Kirsten K. Viktil. Foto: Hilde Frøyland

Ny utgave av lærebok i legemiddelhåndtering

«Legemiddelhåndtering» er ute i ny utgave. I fjor fikk farmasøytene Merethe Nilsen, Marianne Winther Munkerud, Lene Andberg og Kirsten K. Viktil fra Diakonhjemmet Sykehusapotek oppdraget om å gjøre en omfattende revidering av læreboken.

22. september 2020
Diakonhjemmet Sykehusapotek