Aktuelt

Lys, vann og natur i en barnehånd gir håp

Dette gir meg håp - akkurat nå!

I Diakonhjemmets meditasjonshefte denne påsken har vi utfordret medarbeidere ved våre virksomheter til å ta et bilde av det som gir dem håp – akkurat nå. La bildene være til inspirasjon – en oppfordring til å se rundt deg og få øye på noe som kan gi deg håp!

26. mars 2021
Meditasjonshefte
Fra venstre: Fug. fagsjef i Mental Helse Aud Karin Bjørn, leder av Muslimsk Dialognettverk og sjefsimam Senaid Kobilica, direktør i Diakonhjemmet Omsorg Helle Gjetrang og byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen. Foto: Nicolas Tourrenc

Starter Samtaletjeneste for muslimer

Muslimsk Dialognettverk, Diakonhjemmet Omsorg og Mental Helse starter Samtaletjeneste for muslimer. Tjenesten er for hele Norge, og åpner rett over påske – i starten på den muslimske høytiden Ramadan. Stiftelsen Diakonhjemmet gir økonomisk støtte til oppstart av tjenesten.

25. mars 2021
Adm.dir./forstander Ingunn Moser og leder for Diakonifaglig råd Annette Leis-Peters

Et nyopprettet diakonifaglig råd skal støtte opp under Diakonhjemmets verdiprofil

I oktober i fjor hadde Diakonifaglig råd sitt første møte. Rådet skal være en ressurs for Diakonhjemmets ledelse i spørsmål knyttet til diakoni, diakonal virksomhet og institusjonens diakonale og teologiske profil.

23. mars 2021
Diakonhjemmet
Bli med og bidra til å forandre – for andre!

Bli med og bidra til å forandre – for andre!

Rent vann redder liv. Derfor oppfordrer vi til å støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. La oss bidra til en mer rettferdig verden sammen.

20. mars 2021
Kirkens Nødhjelp
Hva skjer i Diakonhjemmet hage?

Hva skjer i Diakonhjemmet hage?

Siden reguleringsplanen for Diakonhjemmet hage ble vedtatt av Oslo Bystyre i mai i fjor har planleggingen gått for fullt.

Her finner du en oversikt over status for de ulike delene av utbyggingsprosjektet.

19. mars 2021
Diakonhjemmet hage
Bård Mæland, rektor ved VID vitenskapelige høgskole

VID legger planer for å bli universitet

— VID er den eneste institusjonen innenfor den private og verdibaserte delen av UH-sektoren som realistisk sett kan bli universitet, og bør vurdere å ta et slikt ansvar, gjerne i samarbeid med andre, sier rektor Bård Mæland.

18. mars 2021
VID vitenskapelige høgskole
Foto: Dominic Robinson CC BY-SA 2.0

Diakoniens dag 2021: Sårbarhet i og etter koronaens tid

Pandemien setter vårt samfunn på prøve. Enkeltmenneskers og fellesskapets sårbarhet blottlegges. Virkningene av krisen kommer til å påvirke oss i lang tid. Hvordan tar vi med oss følgene av denne når koronaen en dag ikke er en trussel lenger?

17. februar 2021
Kristin Lahnstein Jørstad er ansatt som ny HR-direktør i Diakonhjemmet Omsorg.          Foto: Lina Nordlie

– Jeg skal ut på et eventyr i Diakonhjemmet Omsorg!

Foreldrene underviste på VID. Selv har hun slitt ut noen barnesko i Steinerud barnehage. Nå er hun «tilbake» som HR-direktør for Diakonhjemmet Omsorg. – Det føles litt som å komme hjem, sier Kristin Lahnstein Jørstad.

1. februar 2021
Diakonhjemmet Omsorg
– For meg handler jobben om å vise vei mot et mål og å feire alle de skritt vi tar underveis, sier Helle Dorthea Gjetrang. Foto: Karen Gjetrang

– Jobben min er å vise vei mot et mål

– Vi kan alle komme i sårbare situasjoner hvor vi trenger hjelp. Da er det viktig at hjelpen er der raskt, slik at vi lettere kommer oss igjen. Det er min ledestjerne i arbeidet. Hvor finnes det behov som ikke er dekket, og hva kan vi gjøre hver eneste dag for at tjenestene oppleves enda bedre, sier Helle Dorthea Gjetrang, direktør for Diakonhjemmet Omsorg. Søndag 3. januar fyller hun 60 år.

2. januar 2021
Diakonhjemmet Omsorg
Prosjektet "Kickstart på sykehjem" får 10 millioner fra DIKU

Prosjektet "Kickstart på sykehjem" får 10 millioner fra DIKU

VID vitenskapelige høgskole har fått tilslag fra DIKU for å gjennomføre et pilotprosjekt som skal styrke og videreutvikle sykehjem som læringsarena for første-års sykepleierstudenter. Diakonhjemmet Omsorgs sykehjem er samarbeidspartner i prosjektet i Oslo.

20. desember 2020
VID vitenskapelige høgskole og Diakonhjemmet Omsorg