Opplevelseshage på Sagenehjemmet

Opplevelseshage på Sagenehjemmet

Det lukter skogbunn og nyplantede grønnsaker i Sagenehjemmets skjermede hage. Sammen med Natur videregående skole har Sagenehjemmet brakt naturen, blomsterhagen og grønnsakhagen hjem.

Tidligere har Sagenehjemmet i samarbeid med Natur videregående skole laget en sansehage i den skjermede hagen. Nå fortsetter arbeidet med å gjøre hagegangene til en opplevelsestur.

16 avgangselever ved gartnerlinja på Natur videregående skole har målt, tegnet og presentert sitt forslag for den skjermede hagen, som en del av plantebrukfaget. På Sagenehjemmet forteller de at det var vanskelig å velge blant de flotte forslagene, og til slutt ble elementer fra flere forslag brukt.

Skogbunn og grønnsakhage

Særlig imponerende var partiet av skogbunn beplantet med små vakre skogsblomster. Her har skogen faktisk kommet inn i hagen. I grønnsakhagen er det mange gjenkjennelige spirer fra gamle grønnsakhager. Her er det bare å glede seg til høsten.

Satser på utemiljøet

Det var ikke bare den skjermede hagen som fikk en oppgradering. De mange verandaene på Sagenehjemmet er heller ikke glemt. Elevene har bygget solide kasser som kan stå ute hele året, og selv om man er for dårlig til å komme seg helt ned i hagen, er det noe på verandaen å følge med på. I resten av hagen har det også skjedd endringer. Tidligere beplantning ble tatt vare på og flyttet, og samarbeidet med gartnerlinja på Natur videregående skole gjør at hele hagen på Sagenehjemmet jevnlig blir fulgt opp. De ambisiøse planene for hagen kunne ikke vært gjort uten Natur videregående skole, men kostnader til planter og andre innkjøp blir gjort med egne midler og prosjektpenger.

FOTO: Natur videregående skole i gang med selve utplantingen.