Jobber mot Brussel – kommer til Diakonhjemmet

Jobber mot Brussel – kommer til Diakonhjemmet

Å bygge et Europa av solidaritet, likeverd og rettferdighet – det er oppdraget til Eurodiaconia, et nettverk av europeiske diakonale organisasjoner som arbeider for å påvirke EUs politikk.

Åpne foredrag

Tirsdag 20. juni og onsdag 21. juni kan du bli bedre kjent med Eurodiaconia. Diakonhjemmet er vertskap for deres årlige konferanse, sammen med Kirkens Bymisjon. De to hovedforedragene med Henrik Syse og Sturla Stålsett sammen med Heather Roy er åpne for alle.

Prekariatet

Konferansen har i år et urovekkende bakteppe. Stadig flere mennesker i Europa lever i en økonomisk og sosialt prekær situasjon, uten fast arbeid og på permanent jakt etter noe som kan gi inntekt. De kalles «prekariatet». Samtidig skjer det en økende polarisering mellom ulike deler av samfunnet. Hvordan svarer kirker og diakonale organisasjoner på disse utfordringene?

Eurodiaconia arrangerer også nettverkssamlinger med ulike temaer som er relevante for medlemsorganisasjonene. Temaene spenner vidt, og rommer alt fra marginalisering, eldreomsorg og kommunikasjonsarbeid til forholdet mellom kristen tro og helse- og sosialomsorg.

En stemme inn i EU

– De siste årene er Eurodiaconia blitt et svært viktig nettverk, sier forstander/adm.dir. Idar Magne Holme ved Diakonhjemmet. – Det som vedtas i EU, påvirker alle diakonale organisasjoner i Europa, inkludert oss i Norge. At Diakonhjemmet er medlem i Eurodiaconia, gir oss mulighet til å utveksle erfaringer med diakonale organisasjoner andre steder i Europa. Det gir oss også en stemme inn i politiske prosesser som har konsekvenser både for våre egne rammevilkår – og ikke minst for hvordan samfunnsutviklingen blir i Europa.