Lars Onstad blir ny økonomidirektør i Diakonhjemmet Omsorg

Lars Onstad blir ny økonomidirektør i Diakonhjemmet Omsorg

Lars Onstad har med seg 20 års erfaring innenfor økonomi- og virksomhetsstyring og har god kjennskap til offentlig forvaltning når han begynner som økonomidirektør i Diakonhjemmet Omsorg 1. februar 2023.

Lars Onstad er i dag konserncontroller i Vy og arbeider med blant annet økonomistyring, analyse og beslutningsprosesser. Han har bred erfaring i Vy og tidligere Kraft Foods fra ulike stillinger innen økonomi og controlling. Onstad har jobbet mye av tiden i prosesser opp mot offentlige oppdragsgivere og er vant til å jobbe under rammebetingelser som er i endring.

Onstad er utdannet Diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI og har en mastergrad i finans fra University of Strathclyde i Scottland.

- Tiden i Vy og Kraft Foods har forberedt meg godt for nye oppgaver i Diakonhjemmet Omsorg, og jeg føler meg klar for neste steg i karrieren min med oppgaver av samme kompleksitet, men i annen type organisasjon, sier Onstad.

- Jeg er veldig motivert til å jobbe med verdiene Diakonhjemmet står for og bidra til formålet. Forholdet mellom effektiv ressursbruk og kvalitet opptar meg mye. Det blir spennende å være en del av en organisasjon som leverer omsorgstjenester av høy kvalitet i dag og samtidig er med på utviklingen av fremtidens velferdstilbud, sier Onstad.

Kompleks organisering som krever mye

- Jeg er svært glad for å få Lars Onstad med på laget som økonomidirektør i ledelsen av Diakonhjemmet Omsorg. Han har viktig erfaring og kompetanse som konserncontroller i Vy, bringer inn en stor analysekapasitet og imponerte også i sin pedagogiske formidlingsevne, sier styreleder for Diakonhjemmet Omsorg Ingunn Moser.

- Og, ikke minst, har han sterk motivasjon for samfunnsoppdraget og identifikasjon med formålet og verdiene våre. Han er opptatt av relasjoner og det å bidra til arbeidsmiljøet. Jeg er overbevist om at Lars vil representere et godt tilskudd både til Omsorg og til fagmiljøene på tvers av virksomhetene i Diakonhjemmet, understrekker Moser.

- Jeg ser fram til å samarbeide med de andre medarbeiderne og bli kjent med folk. Jeg har lært mye om virksomheten til Diakonhjemmet, og jeg gleder meg til å utforske enda mer og bidra til et så viktig samfunnsoppdrag i fellesskap, avslutter Onstad.

Onstad er 49 år gammel, har to barn og på fritiden går han på ski, driver med orientering og spiller piano.