Illustrasjonsbilde fra Diakonhjemmet Omsorgs Hjemmetjenester. Foto: Nicolas Turrenc

Illustrasjonsbilde fra Diakonhjemmet Omsorgs Hjemmetjenester. Foto: Nicolas Turrenc

Vil du være en spisevenn?

Å lage mat og spise sammen gjør hverdagen mer trivelig. Hjemmetjenesten i Diakonhjemmet Omsorg har startet prosjektet «Spisevenner» sammen med Sanitetskvinnene. Sammen med en frivillig spisevenn får eldre hjelp til å lage mat og noen å dele måltidet med.

Mange eldre har lett for å gjøre matstellet litt enkelt, spise ensformig eller for lite, og savner det det sosiale samværet rundt måltidet.

En spisevenn planlegger, handler og lager mat sammen med eldre som bor hjemme. Sammen kan lage maten de eldre har lyst på, men som de ikke kommer i gang med å lage. Det betyr at spisevennene planlegger både boknafisk, kumle, curry og østers. Av og til går de også på restaurant, eller lager familiemiddag.

Eva Engebretsen er en aktiv småbarnsmor i full jobb, og likevel frivillig spisevenn.

– Jeg opplever at å samles rundt matlaging og måltid gjør det lettere å være frivillig. Vi skal gjøre noe hyggelig sammen. Mat er så hjemlig, gir gode minner og samtaler, forteller Eva om det å være spisevenn.

Slik blir du en spisevenn

Har du lyst til å bli spisevenn kan du kontakte Diakonhjemmet Omsorg direkte. Send oss en e-post på omsorg@diakonhjemmet.no.

Du samarbeider med Sanitetskvinnene, hjemmetjenesten og deltar i kurs og veiledning.

Om Spisevenner

Spisevenner ble startet av Diakonhjemmet Omsorgs hjemmetjeneste som inviterte Sanitetskvinnene til et fellesprosjekt, finansiert av Helsedirektoratet. Mange av spisevennene er derfor frivillige fra Sanitetskvinnene.