Aktuelt

Illustrasjonsbilde Foto: Nicolas Tourrenc/VID

Hvilken samfunnsbetydning har egentlig ideelle velferdsorganisasjoner?

Gjennom forskningsprosjektet «Ideelle aktørers særtrekk, merverdi og impact» ser nå Senter for verdibasert ledelse og innovasjon ved VID vitenskapelige høgskole nærmere på hvilken verdiskaping ideelle aktører står for.

21. desember 2021
VID vitenskapelige høgskole
Søster Mary Threadgold deler ut diplomer til de nysertifiserte gruppelederne

Sr. Mary Threadgold var med på å sertifisere de første Sonas gruppeledere i Norge

Det ble en stor dag på Sagenehjemmet 30. november - de første 16 Sonas gruppeledere i Norge fikk sin sertifisering, og det av selve grunnleggeren, søster Mary Threadgold fra Irland.

13. desember 2021
Diakonhjemmet Omsorg
Ledere ved sykehuset og det nye forskningssenteret. Klinikkleder Kjetil Bergsmark (f.v.), nestleder ved REMEDY Siri Lillegraven, administrerende direktør på sykehuset Anders Mohn Frafjord, nestleder ved REMEDY Anne Therese Tveter og senterleder ved REMEDY Espen A. Haavardsholm. Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet sykehus

Storsatsning på forskning innen revmatologi og muskelskjelettsykdommer

I konkurranse med mange sterke forskningsmiljøer i Norge, har Forskningsrådet tildelt Diakonhjemmet sykehus inntil 128 millioner kroner for å opprette et forskningssenter for behandling innen revmatologi og muskelskjelettsykdommer. Denne forskningssatsningen vil gi bedre behandling for en stor pasientgruppe.

7. desember 2021
Diakonhjemmet sykehus
Adventsheftet 2021: En samtale om Maria – Mariam

Adventsheftet 2021: En samtale om Maria – Mariam

«Jeg håper rikdommen i dette meditasjonsheftet gir inspirasjon til å snakke sammen om tro, til å tørre å møte andres tro, og kanskje også bli bedre kjent med egen tro og trostradisjon.»

5. desember 2021
Ingunn Moser er styreleder i Fagskolen Diakonova

Ny satsning på fagskoleutdanning innenfor helse og omsorg

Fagskolen Diakonova ble opprettet i oktober 2021 med mål om å kvalifisere flere til helse-, omsorg- og velferdstjenester. Fagskolen vil ha en diakonal og inkluderende profil.

17. november 2021
Fagskolen Diakonova
Kjell Nordstokke og Ingunn Moser på boklansering.

Diakoni. Evangeliet i handling: en unik bok – et tiltrengt behov

10. november lanserte Verbum Forlag i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole Kjell Nordstokkes nyeste bok Diakoni. Evangeliet i handling.

11. november 2021
Ved hjelp av vifter utenfor sykehuset henter den nye energisentralen varme fra uteluften som brukes til oppvarming i byggene på området.

Ny energisentral reduserer energiforbruket og kutter kostnader til oppvarming og kjøling med 60 %

De totale energikostnadene til oppvarming og kjøling ved Diakonhjemmets virksomheter er redusert med ca. 60 prosent. Det er fasit etter noen måneders drift av vår nye felles energisentral. – Vi er svært fornøyde, sier Kjersti Thoen, sjef for strategisk støtte og interne tjenester ved Stiftelsen Diakonhjemmet.

11. november 2021
Diakonhjemmet hage
Diakonifaglig råd utenfor Rødtvet kirke

Anbefalinger til Hovedledelsen i det videre arbeidet mot rasisme og diskriminering

I august var Diakonifaglig råd samlet i Rødtvet kirke med mål om å reflektere rundt hvordan Diakonhjemmet med sine virksomheter kan utvikle og systematisere arbeidet mot rasisme og diskriminering internt og eksternt. Nittende oktober diskuterte ledelsen i samtlige virksomheter rådets anbefalinger under sin ledersamling på Sundvolden.

29. oktober 2021
Ingunn Moser adm.dir/forstander Diakonhjemmet og Yngvar A. Husebye leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker

Vestre Aker bydelsutvalg på befaring

Vestre Aker bydelsutvalg gjennomførte sitt første fysiske møte siden mars 2020 på Diakonhjemmet, torsdag 2. september. I strålende sommervær ble bydelens politiske ledelse, Yngvar A. Husebye også med på en befaring på tomten som ligger mellom Borgen, Steinerud og Frøen T-banestasjoner.

6. september 2021
- Dette har jeg ikke gjort før, sa helseministeren da han ringte inn pasientens helsetjeneste under åpningen.

Helseministeren ringte inn «pasientens helsetjeneste» på Diakonhjemmet

- Det siste du trenger når du er alvorlig syk og godt opp i årene er å bli fraktet rundt fra sted til sted. Det har dere forstått her på Diakonhjemmet.

27. august 2021
Diakonhjemmet sykehus